Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met
+31 (0)30 75 14 273

  • nl
  • en

Referenties

Op deze pagina vindt u een overzicht van referenties en ervaringen van klanten met Van Essen Groep. Wil je zelf ook een referentie schrijven? Klik dan op onderstaande button.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Van Essen Groep
Average rating:  
 40 reviews
by Ingo Gotz on Van Essen Groep
Aandacht en maatwerk voor mijn loopbaanontwikkeling!

Arend-Jan van Essen heeft mij met zijn professionele, persoonlijke en veilige werkwijze, inzicht gegeven in mijn talenten. Dit doet hij met aandacht en met speciaal op mijn ontwikkelvraag afgestemde testen, gesprekken en rollenspellen. Dankzij Arend-Jan van Essen ben ik in staat mij en mijn loopbaan te ontwikkelen in de richting die me energie geeft en bij mij past.

by Edwin Rosenthal on Van Essen Groep
Zelfvertrouwen en carrièreperspectief een boost gekregen!

Ik heb Arend Jan leren kennen als een zeer deskundige en betrokken coach. Arend Jan heeft mij tot andere en nieuwe inzichten gebracht omtrent mijn loopbaan maar ook zeker over mij als persoon en mijn kwaliteiten. Hij ontdekte kwaliteiten bij mij waarvan ik zelf niet wist dat ik hierover beschikte.

Hij heeft mij tijdens de diverse sessies meer over mijzelf geleerd waardoor mijn zelfvertrouwen en carrièreperspectief daadwerkelijk een boost heeft gekregen.
Tevens heb ik bij hem een aantal zogenaamde opstellingen gedaan. Dit was voor mij totaal nieuw en best heel spannend. Deze opstellingen hebben zijn uitwerking niet gemist. Ik heb hier in mijn dagelijks leven en binnen het werk veel aan.

Een echte aanrader voor een ieder die meer inzicht wil verkrijgen in het eigen doen en laten en wat hierachter zit, maar sterker nog hoe je het plaats kan geven in je eigen bestaan.

Samengevat een betrokken coach met gemeende aandacht voor wat jou drijft, over welke kwaliteiten je beschikt en hoe je deze optimaal kan inzetten.

by Ralf on Van Essen Groep
Meer dan testresultaten

Ik heb Arend-Jan ervaren als een professionele, empathische coach en inspirator. Hij is eerlijk in zijn feedback, alert in het doorvragen, soms confronterend en door zijn open houding gemakkelijk om mee in contact te komen. Gedurende mijn Talentscan/ loopbaan traject heeft hij niet alleen naar test resultaten gekeken maar ook naar mijn persoonlijkheid. Dit waar ik inzichten en handvatten heb verkregen die ik kan gebruiken voor verdere groei in mijn privé en werk.

Ik heb het traject als bijzonder waardevol en ik gun anderen oprecht de gelegenheid ook met Arend-Jan een traject te doorlopen.

by Mila on Van Essen Groep
Respectvol confronterend

Arend-Jan kende ik van een coaching met collega’s.
Omdat ik niet lekker in mijn vel zat en een innerlijke onrust voelde, ben ik weer in gesprek gegaan met Arend-Jan. Hij kwam met een voorstel van 5 sessies met 1 op 1 begeleiding.
Ik vond het best wel eng en spannend tegelijk en dacht waar ben ik aan begonnen.
Het lukt Arend-Jan op een eerlijke en respectvolle manier de gevoelige ontwikkelpunten te benoemen. Kwetsbaar opstellen voelde veilig door zijn rust en oprechte interesse in mij als persoon. Het coachen was confronterend, maar was nodig om mij tot inzichten te brengen.
Het toepassen in de praktijk en het je eigen maken was een uitdaging. Het heeft mij een rijker mens gemaakt en gaf mij de innerlijke rust die ik zocht. Ik mocht zijn wie ik ben.
Ik ben ontzettend trots op deze ervaring en had het niet willen missen.
Arend-Jan bedankt voor de persoonlijke groei en wijsheid.
Hartelijke groet, Mila

by Ingrid on Van Essen Groep
Blij dat ik afgewezen ben!

Natuurlijk vind ik het jammer dat ik te licht ben bevonden, maar dat is vooral een ego-dingetje. :-). Want wat overheerst is dankbaarheid! Ik 'voel' me zeer gezien en gehoord. Omdat wij met elkaar contact hebben gehad, projecteer ik dat vooral op jou. Deel het vooral met wie het ook toekomt.

De genoemde kwetsbaarheid, die, zoals de opdrachtgever dat verwoordde, een zekere afstand tot de functie teweegbrengt, heb je boven tafel gekregen. Ik herken me daarin. En ben blij met deze feedback.

Omdat die kwetsbaarheid, ik versta of i.i.g. herken het als 'verwerkingstijd', sowieso bij mijn grondtoon hoort, zou ik die ook nauwelijks verder kunnen (willen) omvormen tot de benodigde efficiëntie die voor die functie vereist is.

Kortom: 🙂
Dankjewel voor de wezenlijke afstemming, de feedback en voor het behoeden van teleurstellingen m.b.t. beoogde samenwerkingen.

Succes met en voor de juiste kandidaat op deze, toch wel erg boeiende, functie.

Alle goeds voor jou.

Hartelijke groet, Ingrid

by Jeroen van der Poel on Van Essen Groep
Echt de moeite waard!

Op 28 oktober was het weer zover. De Loopbaandag Houten, georganiseerd door de Van Essen groep. Een dag waarop een breed palet aan workshops wordt aangeboden die nieuwe inzichten geven en handvatten aanreiken om je verder te helpen in je loopbaan. Voor mij de tweede keer dat ik heb deelgenomen en wat ik zo bijzonder vind aan deze dag, is dat er een fijne positieve energie hangt. De professionals die de workshops verzorgen zijn zeer toegankelijk, warm en je voelt je welkom. Dit schept ook de sfeer van waaruit je de workshops of één op één coaching in gaat. Ik voelde me uitgenodigd om mijn verhaal te vertellen en vragen te stellen, waarbij het “ok” voelde om me soms ook kwetsbaar op te stellen.

Kortom voor een ieder met loopbaanvragen een aanrader! Voel je toch een lichte twijfel, dan zou ik zeggen trek de stoute schoenen aan en gun jezelf dit cadeautje. Het is het meer dan waard.

Groet, Jeroen

by José Manten on Van Essen Groep
Loopbaanadvies

Ik heb het coaching gesprek met Arend Jan als zeer positief ervaren. Ik ontmoette hem even in de tijd voor een gezamelijke sessie en vroeg terloops raad om dat ik vast zat wat betreft mijn loopbaan. In de korte tijd die wij spraken, dus totaal onvoorbereid van zijn kant, wist Arend Jan precies de punten aan te wijzen waar ik vastloop en mij uitstekend advies te geven over hoe ik mijn kwaliteiten goed zou kunnen benutten en mijn carrière een positieve draai kan geven. Arend Jan is een mix van ervaring, professionaliteit, scherpzinnigheid , warmte en intuïtie. Een heel goede coach.

by Brigitte on Van Essen Groep
Doodeng, slapeloze nachten en zweethanden...

Op zoek naar een cursus voor persoonlijke kracht kwam ik bij Arend Jan terecht. Na telefonisch contact waarin ik het een en ander uitlegde waar ik tegenaan liep, zoals onzeker zijn, moeilijk in of voor een groep praten (hakkelen), bang om mijn menig te zeggen of iets durfde te vragen, kwam hij met een voorstel: 5 sessies van 1 op 1 begeleiding.

Het feit dat ik op zoek ging naar een cursus was al een stap voor mij en toen ik akkoord ging wist ik niet waaraan ik begon. Doodeng, slapeloze nachten en zweethanden, want eigenlijk wist ik wel waardoor het kwam dat ik zo onzeker was (opvoeding). En daar moest ik dan weer over praten en dat wilde ik niet.

Na de opstelling is bij mij de knop om gegaan, ik wil het verleden afsluiten en wil doorgaan. Daarna heb ik van Arend Jan geleerd hoe ik mezelf rustig kan maken. Vooral het letten op de ademhaling werkt bij mij heel goed.
Ik heb inmiddels al voor een groep gepraat en mijn mening zeggen gaat langzaam aan steeds beter, al heb ik dan wel zweethandjes.

Ik heb van mijn leidinggevende zelfs een compliment gehad dat ik mij laat zien en horen bij een overleg. Ik ben er nog niet maar mijn zelfvertrouwen groeit en ik weet dat ik af en toe een terugval zal krijgen maar ik weet dat dat weer voorbij gaat.

Na de eerste sessie dacht ik: waar ben ik aan begonnen?
Maar het heeft mij uiteindelijk heel veel goed gedaan.

Groetjes,
Brigitte

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»