Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met +31 (0)30 75 14 273

Talent Plaza

Begeleiding naar een nieuw loopbaanperspectief

Zicht op je talent

Doelstelling

Voor medewerkers die een loopbaancheck willen doen en bij een eventuele volgende stap in hun loopbaan het beste in zichzelf naar boven willen halen.

Programma

Een krachtig programma van 8 modules verspreid over een periode van 9 maanden. Met een team van ervaren, betrokken professionals gaan we aan de slag om je te helpen om het beste in je boven te halen. En je actief helpen om concrete resultaten te boeken. Het is een traject met e-mail en webcoaching tussen de bijeenkomsten door voor de duur van het traject. Het werkt heel ondersteunend wanneer het even tegen zit of wanneer je je brief of c.v. wilt bespreken.

Aanpak

In een concreet, praktisch en inspirerend traject werk je aan de volgende vragen:

  1. Wat kan ik? Een professionele diagnose van je persoonlijkheid en vaardigheden.
  2. Wat wil ik? Welk profiel of profielen past bij je persoonlijkheid, capaciteiten en vaardigheden?
  3. Hoe kan ik dat bereiken? Wat kan ik doen om mijn droombaan te bemachtigen?

Modules

1. Persoonlijke intake

2. TalentenScan & Rapportage

3.  Workshop Brief & C.V.

4. Workshop Sollicitatiegesprekken

5. Workshop Sociale Media & Netwerken

6. Individuele Employability Check

7.  Workshop Personal Branding

8. Individuele begeleiding (werk naar werk)

Werkwijze

Onze aanpak is persoonlijk, betrokken en direct. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij actief aan de slag willen om hun Talent Plaza tot een succes te maken. Om het rendement van het traject te vergroten werken wij met praktijkopdrachten, acteurs, praktijksimulaties. Een sfeer van vertrouwen en respect is voor ons van groot belang evenals het bewaken van het psychologisch contract met de deelnemers en hun persoonlijke integriteit.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op voor een nadere toelichting en een vrijblijvend intakegesprek.
Contactpersonen: drs. Arend-Jan van Essen, talent consultant of drs. Gerda Spruit, Psycholoog NIP, telefoon 030 75 14 273, e-mail: aj@vanessengroep.nl en gerda@vanessengroep.nl.

 

————————————————————————-

Voorbeeldprogramma (je regisseert zelf mee)

Je outplacementtraject kan er als volgt uit zien:

Loslaten van de huidige werkkring (als dat aan de orde is). Frustratie en negatieve gevoelens houden de aandacht gericht op het vorige werk en dat blokkeert de open blik die nodig is om verder te komen. Belangrijk is dat je zonder rancune afscheid kunt nemen van je huidige werkkring om je energie vrij te krijgen. Zo kun je onbelemmerd zoeken naar wat jij wilt. Meestal is dit een individueel stukje van het traject, maar het kan ook in een groepje, afhankelijk van de deelnemerspopulatie. Sommige mensen hebben hier veel last van, en anderen helemaal niet; tevoren valt niet te zeggen hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt, maar die tijd nemen wij graag voor je.

Het “Koersonderzoek”: een gestructureerde zoektocht om weer “op koers” te komen. Het gaat om “Wie ben ik, wat wil ik en wat heb ik te bieden vanuit wie ik ben en vanuit wat ik kan”. Heel concreet; het zijn 7 intensieve gesprekken van twee uur aan de hand van een hele batterij  opdrachten die tussen de gesprekken door worden gemaakt. Daardoor ben je continu bezig met kijken naar jezelf en dat is ook de bedoeling. Aan het eind van het “koersonderzoek” volgt een plan van aanpak (de manier om de gewenste toekomst van jou naar de realiteit te vertalen) om datgene te bereiken wat jij wilt bereiken.

De Employability Check. Dit is een online assessment instrument die de Van Essen Groep gebruikt om je op een efficiënte manier individueel loopbaanadvies te geven. De Employability Check helpt om je inzicht te geven in je positie en kansen op de arbeidsmarkt. Het geeft je een beeld van je competenties en mogelijkheden qua loopbaan en functies. Je C.V., persoonlijkheidsvragenlijsten en het beroepsprofiel dat je kiest worden benut om vacatures te selecteren en je ziet per actuele vacature meteen grafisch wat de match en verschillen zijn met jouw persoonlijkheidsprofiel.

Bij de testen krijg je een persoonlijke nabespreking met een gecertificeerde loopbaanprofessional en 3 gesprekken om je te helpen je eigen loopbaanactieplan te maken. De Employability Check geeft een  analyse van je kwaliteiten, een analyse van je gewenste beroepsprofiel, antwoord op de vraag welke functies passen bij jou passen en waar je kansen liggen, door het gebruik van de online vacaturedatabase.

Sollicitatietraining. Je krijgt 4 dagen intensieve training over alles wat nuttig is om succesvol te zijn in het vinden van een nieuwe baan. Dit is een praktische training, waarin je nieuwe vaardigheden leert en deze ook flink oefent. Thema’s; gebruik van nieuwe media, netwerken, presentatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, CV en brief, gespreksvoering, vacatureanalyse, personal branding etc. Ook het maken van een elevator pitch met een videofilmpje is in deze training opgenomen.

Hulp bij alle activiteiten die met solliciteren te maken hebben. Dit laatste wordt deels in groepjes gedaan en deels individueel. Je zoekt zelf, de andere deelnemers zoeken met je mee en de coach zoekt matches voor je. De coach helpt je om onderscheidend te zijn in je presentatie en je sterke punten optimaal naar voren te brengen. Elke deelnemer die een nieuwe baan vindt is een stimulans voor de anderen om alles uit de kast te halen om te slagen!

Werkwijze

Onze aanpak is persoonlijk, betrokken en direct. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij actief aan de slag willen om hun Outplacementtraject tot een succes te maken. Om het rendement van het traject te vergroten werken wij met workshops, opdrachten, (sub) groepen, rollenspellen en individuele coaching. Een sfeer van vertrouwen en respect kenmerkt onze aanpak.

Onze Loopbaanadviseurs werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de vereniging voor loopbaanprofessionals (NOLOC).

Praktische informatie