Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met +31 (0)30 75 14 273

Outplacement in 10 dagen

Outplacement in 10 dagen is voor medewerkers die vrijwillig of onvrijwillig vertrekken. Bij de laatste groep is voor aanvang van de 10-daagse vaak extra aandacht nodig om de pijnlijke ervaringen te verwerken. Wat de een ziet als een kans om weer opnieuw te beginnen, ervaart de ander als een bedreiging.

Voor wie?

Outplacementtrajecten zijn er in soorten en maten. Uiteindelijk gaat het om het rendement, een succesvolle ‘doorstart’ in een nieuwe loopbaan. Van Essen Groep heeft een programma ontwikkeld waarbij loopbaancoaches en recruiters met elkaar samenwerken om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Outplacement in 10 dagen is een intensief programma, speciaal ontwikkeld voor medewerkers die efficiënt met hun tijd en geld (transitievergoeding/sociaal plan) om willen gaan.

Doel

Outplacement in 10 dagen biedt medewerkers maatwerk bij het maken van een Persoonlijk Loopbaan Actieplan dat afgestemd is op hun mogelijkheden en ambities en kansen op de arbeidsmarkt:

1. Analyse en diagnose van sterke en zwakke kanten (wat zijn mijn kwaliteiten?)
2. Arbeidsmarktoriëntatie (welke loopbaan, rollen of functies passen bij mij?)
3. Arbeidsmarktbenadering vinden van een passende functie (hoe kom ik daar?)

TalentScan

Het traject Outplacement in 10 dagen start met een gedegen analyse van de kwaliteiten en ontwikkelpunten qua persoonlijkheid, capaciteiten en vaardigheden (wat heb ik te bieden?) Een heldere diagnose waarmee medewerkers aan de slag gaan om op basis van drijfveren, ambities en passies te ontdekken welke volgende loopbaanstap het beste bij hen past (wat wil ik?) Daarna komen de werving- en selectiespecialisten aan bod die hun ervaring vanuit het perspectief van de werkgever ter beschikking stellen. Met de loopbaanadviseurs gaat de medewerker aan de slag met Personal Branding (waar moeten ze mij voor hebben?).

Nederland en Zweden

In onze uitnodigende kantooromgeving in Houten gaan we aan de slag met de intake, de TalentScan en terugkomdag. De kern van het ontwikkelingsgerichte loopbaanprogramma Outplacement in 10 dagen vindt plaats in Zweden. De rust, ruimte en uitgestrekte natuur gebruiken wij als krachtige bron om afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken in Nederland. Dat helpt om te ontspannen, relativeren en een netwerk op te bouwen dat helpt bij het vinden van een nieuwe (loop)baan. De inspirerende omgeving helpt om te focussen en keuzes te maken waarbij zowel het hoofd als het hart invloed hebben op het maken van de persoonlijke actieplannen. Na afloop van Outplacement in 10 dagen ondersteunen onze adviseurs de deelnemers met on-line coaching en advies. De loopbaanprofessionals van de Van Essen Groep zijn gedreven om het beste uit de medewerkers te halen. Daarbij past een persoonlijk betrokken en doelgerichte benadering!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op met drs. Arend-Jan van Essen voor een oriënterend gesprek, tel. 030 75 14 273 of email naar: info@vanessengroep.nl