Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met +31 (0)30 75 14 273

Flow Loopbaanwijzer (gratis)

Persoonlijk profiel en 2 gratis loopbaangesprekken!

Flow Loopbaanwijzer Wooncorporaties

Medewerkers van Wooncorporaties kunnen een keer in de drie jaar gebruik maken van de Flow Loopbaanwijzer. Medewerkers bij corporaties dragen elk jaar 0,15% van hun brutosalaris af aan FLOW, het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (werkgevers betalen de andere helft). Het doel is het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van corporatiemedewerkers, zodat zij hun werk goed, gezond en gemotiveerd kunnen blijven doen. Daarvoor heeft FLOW tools, zoals persoonlijkheidstesten en platforms voor vacatures en werkervaringsplekken ingericht.

FLOW is een innovatieve, enthousiaste organisatie met mooie ambities, die op basis van hun ervaringen met loopbaanadviseurs een selectie heeft gemaakt met welke adviseurs zij verder willen. Toen Arend-Jan van Essen de vraag kreeg of hij deel uit wilde maken van dit team heeft hij van harte “ja gezegd”. De ontwikkelingsgerichte visie van FLOW spreekt hem aan (medewerkers helpen hun werk met plezier te (blijven) doen, loopbaankeuzes te maken die passen bij hun talenten en opties binnen de corporaties en werken aan een goede balans werk-privé. Daar komt nog bij dat hij al heel veel jaren met veel plezier FLOW-loopbaantrajecten verzorgt!

Corporatiemedewerkers kunnen de “Loopbaanwijzer” doen. Zij maken dan een interessetest en een werk- en denkniveautest en kunt dan “gratis” (je hebt er al voor betaald) deelnemen aan 3 loopbaangesprekken bij een van de 25 adviseurs van je keuze (3-4 per regio). Op de site van FLOW kun je de foto’s en profielen vinden van de beschikbare adviseurs. Wanneer je een oriënterend gesprek wilt met een loopbaanadviseur hoef je geen testen te maken. Het spreekt voor zich dat de gesprekken een vertrouwelijk karakter hebben (NIP-Beroepscode). Arend-Jan van Essen werkt in de regio’s Utrecht en Brabant met een locatie in Etten-Leur.

Op de website van FLOW vinden werknemers en werkgevers instrumenten om mee aan de slag te gaan.

Flow Loopbaanwijzer: wat is het?

Waar sta jij op dit moment in je loopbaan? En is het werk dat je nu doet ook wat je echt wilt? Weet je eigenlijk wat je wilt?
De FLOW Loopbaanwijzer helpt je om na te denken over je loopbaan en om richting te bepalen. Door middel van testen en 3 gesprekken krijg je (beter) inzicht in je eigen talenten, interesses en loopbaanwensen.

Medewerkers die zijn ontslagen (geen ontslag op staande voet) hebben nog zes maanden recht op het gebruik van de FLOW “Loopbaanwijzer” en drie gesprekken met een erkende loopbaanadviseur van de Van Essen Groep.

Flow Loopbaanwijzer: werknemers

De film over de Flow Loopbaanwijzer brengt u de verhalen van drie medewerkers over hun loopbaan en de ondersteuning die de Loopbaanwijzer hen hierbij biedt. Duidelijk wordt dat het instrument toegevoegde waarde biedt voor medewerkers in verschillende loopbaanfasen en met verschillende loopbaan- en ontwikkelvragen.

Loopbaanworkshop Zweden (aanbieding wooncorporaties)

– Analyse van je kwaliteiten (wat heb je in huis?)
– Personal branding (hoe zie je jezelf, hoe wil je worden gezien?)
– Loopbaanoriëntatie (welke loopbaanprofiel/bedrijf past bij jou?)
– Solliciteren (brieven, c.v., op gesprek, presenteren, sociale media)
– C.V. ‘pimpen’, brieven schrijven, advertenties scannen, pitch maken
– Oefeningen om op een ontspannen wijze te solliciteren
– Voorbereiden en trainen in het deelnemen aan assessments

Praktische informatie

Aankomst: zondagavond voor 20:00 uur, vertrek vrijdag na ontbijt
Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 14 deelnemers
Eerstvolgende workshop: 25 – 30 oktober 2015 (en data in overleg)
Partnerprogramma is een optie + advies over een langer verblijf

Aanbieding wooncorporaties

De kosten voor de Loopbaanworkshop Zweden zijn € 1.750,- (excl. btw) voor medewerkers van wooncorporaties met 3 Flow Vouchers (korting  € 495,-). Dit is inclusief cursusmateriaal, testlicentie, zaalhuur, gebruik sportzaal, fietsen en volpension op basis van een tweepersoonskamer (toeslag eenpersoonskamer € 90,-). Reiskosten zijn voor eigen rekening. Wij adviseren over voordelige vluchten. De kosten gericht op het vinden van nieuw werk fiscaal aftrekbaar (min de  reis- en verblijfskosten).

Belangstelling?

Contactpersoon: Drs. Arend-Jan van Essen
T   030 75 14 273 (kantoor), 06 25 60 50 23 (mobiel)
M  info@vanessengroep.nl, W  www.vanessengroep.nl