Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met
+31 (0)30 75 14 273

  • nl
  • en

Flow Loopbaanwijzer (gratis)

Persoonlijk profiel en 2 gratis loopbaangesprekken!

Flow Loopbaanwijzer Wooncorporaties

Medewerkers van Wooncorporaties kunnen een keer in de drie jaar gebruik maken van de Flow Loopbaanwijzer. Op de website Flow Web staat een link naar de Woondiensten employability portal . Daar vinden werkgevers en werknemers instrumenten om mee aan de slag te gaan.

Voor medewerkers biedt de Flow Loopbaanwijzer een groot aantal vragenlijsten èn 2 gesprekken met een loopbaancoach. De kosten voor de testen en gesprekken  voor de Flow Loopbaanwijzer komen niet voor rekening van de wooncorporatie of jezelf.

Flow Loopbaanwijzer: wat is het?

Waar sta jij op dit moment in je loopbaan? En is het werk dat je nu doet ook wat je echt wilt? Weet je eigenlijk wat je wilt?
De Flow Loopbaanwijzer helpt je om na te denken over je loopbaan en om richting te bepalen. Door middel van verschillende testen krijg je (beter) inzicht in je eigen talenten, interesses en loopbaanwensen. Je stelt als het ware je eigen persoonlijke profiel op met de testen uit de Flow Loopbaanwijzer.
Met behulp van dit profiel kun je vervolgens kijken in welke richting je je wilt ontwikkelen. De Flow Loopbaanwijzer biedt je ook inzicht in de loopbaanmogelijkheden die aansluiten bij jouw ontwikkelrichting. Met een compleet Persoonlijk profiel kun je bovendien gebruik maken van twee gratis loopbaangesprekken.

Op de website van de Woondiensten employability portal zie je een schema met alle onderdelen van de Flow Loopbaanwijzer. In elk onderdeel wordt bijgehouden hoe ver je bent. En klik je op ‘Doorgaan waar je gebleven was’ (onderaan de pagina), dan kun je direct verder met de volgende stap. Je hebt drie jaar de gelegenheid om alles te doorlopen, dus neem er de tijd voor!

Medewerkers die zijn ontslagen (geen ontslag op staande voet) hebben nog zes maanden recht op het gebruik van de Flow Loopbaanwijzer en twee gesprekken met een erkende loopbaanadviseur van de Van Essen Groep.

Flow Loopbaanwijzer: vragenlijsten

Die bestaat uit vragenlijsten: een loopbaancheck (nog goed op je plek?), een interessetest (waar liggen je interesses in je loopbaan en wat vind je belangrijk in je werk?), een talententest (waar ben je goed in? Deze geeft een analyse van je capaciteiten, persoonlijkheid en motivatie) en een ervaringsscan (waar sta je in je ontwikkeling in je huidige functie?). De uitkomst biedt aanknopingspunten voor ontwikkelrichtingen en functies die passen bij je profiel.

Hierna kun je  contact opnemen met een erkende adviseur van de Van Essen Groep voor 2 loopbaangesprekken. Op basis hiervan maken onze adviseurs een persoonlijk ontwikkelplan. Alle testuitslagen en gesprekken zijn vertrouwelijk. Je bepaalt zelf of je de uitkomst wilt bespreken met je leidinggevende en P&O.

Flow Loopbaanwijzer: werknemers

De film over de Flow Loopbaanwijzer brengt u de verhalen van drie medewerkers over hun loopbaan en de ondersteuning die de Loopbaanwijzer hen hierbij biedt. Duidelijk wordt dat het instrument toegevoegde waarde biedt voor medewerkers in verschillende loopbaanfasen en met verschillende loopbaan- en ontwikkelvragen.

» Bekijk de film voor werknemers

Flow Loopbaanwijzer: werkgevers

In de film over de werkgeversinstrumenten vertellen corporaties over de knelpunten waarmee de branche te maken heeft op het gebied van mobiliteit van personeel en over hun ervaringen met de twee instrumenten. U ziet wat de instrumenten u kunnen opleveren en hoe u ze kunt toepassen.

» Bekijk de film voor werkgevers

U kunt zich aanmelden door op het logo te klikken van het Woondiensten Employability Portal

flowEvaluatieformulier loopbaangesprekken Flow Wep Loopbaanwijzer

 

 

 

Loopbaanworkshop Zweden (aanbieding wooncorporaties)

– Analyse van je kwaliteiten (wat heb je in huis?)
– Personal branding (hoe zie je jezelf, hoe wil je worden gezien?)
– Loopbaanoriëntatie (welke loopbaanprofiel/bedrijf past bij jou?)
– Solliciteren (brieven, c.v., op gesprek, presenteren, sociale media)
– C.V. ‘pimpen’, brieven schrijven, advertenties scannen, pitch maken
– Oefeningen om op een ontspannen wijze te solliciteren
– Voorbereiden en trainen in het deelnemen aan assessments

Praktische informatie

Aankomst: zondagavond voor 20:00 uur, vertrek vrijdag na ontbijt
Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 14 deelnemers
Eerstvolgende workshop: 25 – 30 oktober 2015 (en data in overleg)
Partnerprogramma is een optie + advies over een langer verblijf

Aanbieding wooncorporaties

De kosten voor de Loopbaanworkshop Zweden zijn € 1.200,- (excl. btw) voor medewerkers van wooncorporaties met 2 Flow Vouchers (korting  € 475,-). Dit is inclusief cursusmateriaal, testlicentie, zaalhuur, gebruik sportzaal, fietsen en volpension op basis van een tweepersoonskamer (toeslag eenpersoonskamer € 90,-). Reiskosten zijn voor eigen rekening. Wij adviseren over voordelige vluchten. De kosten gericht op het vinden van nieuw werk fiscaal aftrekbaar (min de  reis- en verblijfskosten).
Bij 2 of meer deelnemers geven wij 10% korting op de cursusprijs (excl. btw)!

(weblink) Folder Loopbaanworkshop Zweden Wooncorporaties

 

Belangstelling?

Neem dan contact met Arend-Jan van Essen. Hij bezit een passie voor Zweden en kan u wegwijs maken in de Zweedse taal en cultuur. Contactpersoon: Arend-Jan van Essen
T    030 75 14 273 (kantoor), 06 25 60 50 23 (mobiel)
M  info@vanessengroep.nl,W  www.vanessengroep.nl