Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met +31 (0)30 75 14 273

Gratis Ontwikkeladvies 2020/2021

Weer gratis ontwikkeladvies

Het Ministerie van Sociale Zaken stelt per 1 december weer gratis ontwikkeladvies voor je beschikbaar! Doelgroep: Werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden van 18 jaar tot hun pensioenleeftijd kunnen een gratis ontwikkeltraject ter waarde van € 700,- aanvragen bij ons team van loopbaanprofessionals. Wij nemen het papierwerk voor het ontwikkeladvies voor je uit handen. Je hoeft je alleen maar aan te melden en je ontvangt van ons een bevestiging met alle informatie voor het ontwikkeladvies. Meer informatie vind je in de Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden. Wanneer je interesse hebt schrijf je dan alvast in, want het landelijk beschikbare aantal aanvragen was de vorige keer snel op!

Maatwerk

Wij maken er samen met jou maatwerk van het gratis loopbaanadvies. Vanuit vragen die voor jou belangrijk zijn voor je loopbaan of persoonlijke ontwikkeling stellen wij een programma samen. Wij zijn een team van betrokken professionals die voor jou zoveel mogelijk rendement willen halen uit de beschikbare tijd.

Of je nu vrijwillig of misschien wel gedwongen van baan wilt veranderen, met het advies van onze loopbaanprofessionals ontdek je je kansen en mogelijkheden. Ook wanneer je niet van baan wilt veranderen, maar aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken kun je een gratis ontwikkeladvies benutten om met onze professionals aan de slag te gaan. Ons uitgangspunt met het gratis ontwikkeladvies is jouw duurzame inzetbaarheid te onderzoeken en met plezier doen waar je goed in bent. Investeren in je toekomst loont!

Plan je afspraak

mei 2024
ma di wo do vr
2930123
678910
1314151617
2021222324
2728293031

Ik doe mee. Neem contact met mij op!

Dan ontvang je een ontvangstbevestiging en nemen wij contact met je op voor een afspraak.
Wanneer je vragen over het gratis ontwikkeladvies hebt horen wij dat graag (030 75 14 273).

  Gratis Ontwikkeladvies en duurzame inzetbaarheid

  • Denk je weleens na of het werk dat je doet nog wel bij je past? Of je wel voldoende uitgedaagd wordt en blijft leren?
  • Uit loopbaantrajecten komt naar voren dat veel mensen minder bewust hebben gekozen voor het werk dat ze doen.
  • Duurzame inzetbaarheid hangt samen met een aantal factoren waar onze loopbaanadviseurs je graag verder mee helpen.
  • De regie nemen over wat je doet, voorbereid zijn op veranderingen en een goede balans tussen werk en privé horen daarbij.

  Flexibel inzetbaar

  Het ontwikkeladvies maken we samen met jou op maat, omdat voor iedereen de vragen anders zijn. De beschikbare 4 contacturen kunnen we in overleg met jou verdelen over 2-3 bijeenkomsten. Het bied je de mogelijkheid om met een loopbaanprofessional over jouw loopbaanvragen na te denken en een plan met loopbaanscenario’s voor jou te maken.

  Vooraf

  Na je aanmelding voor het gratis ontwikkeladvies ontvang je een bevestigingsmail en nemen we contact met je op om je loopbaan ontwikkeladvies in te plannen. Om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare tijd ontvang je vooraf een link om je te registreren, een arbeidsmarktscan, een zelfevaluatie-vragenlijst, een loopbaantest en een talententest.

  • De Arbeidsmarktscan geeft inzicht in je kansen per regio op de arbeidsmarkt.
  • Een Interesse- en competentievragenlijst met koppeling naar een beroependatabase met info over salaris, suggesties over de meest succesvolle manieren om een baan te vinden voor mensen met jouw profiel en welke opleidingen of cursussen je daarvoor kunt volgen.
  • De Zelfevaluatie vragenlijst helpt om inzicht te krijgen in wie je bent wat betreft je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het doel is om helder te krijgen wie je bent, wat je wilt qua werk en hoe je daar kunt komen.
  • De Loopbaantest levert een soort ‘checklist’ op van wat voor jou belangrijk is om met plezier te werken. Handig bij het maken van loopbaankeuzes die passen bij jouw persoonlijkheid, opleiding, kennis, werkervaring en competenties.
  • De Talententest laat zien wat je op dit moment en in welke volgorde belangrijk vindt voor je ‘werkgeluk’.

  Waarom is het gratis?

  De huidige omstandigheden met de impact van corona betekent dat veel mensen van baan moeten veranderen. Anderen willen onderzoeken of het werk dat ze doen nog wel bij hen past. Vanuit het steunpakket ‘NL leert door’ is 50 miljoen beschikbaar. Veel geld, dat waarschijnlijk (weer) snel op is vanwege de grote vraag naar persoonlijk advies en loopbaanadvies.  Meer informatie vind je in de Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden. Wanneer je interesse hebt schrijf je dan alvast in, want het landelijk beschikbare aantal aanvragen was dit jaar binnen een maand uitgeput.

  Programma gratis ontwikkeladvies

  1. Situatieschets Wat is mijn huidige situatie qua loopbaan en arbeidsmarktpositie en toekomstbeeld?
  2. Persoonlijkheidsprofiel Wat zijn mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten, competenties, drijfveren en ambities?
  3. Toekomstperspectief Waar liggen mijn kansen op de arbeidsmarkt voor de korte en lange termijn?
  4. Ontwikkelplan Welke acties plan je voor de korte en/of lange termijn om je loopbaandoel te realiseren?

  Vertrouwelijkheid

  Wat tussen onze loopbaanadviseurs en jou besproken in het ontwikkeladvies wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door ons niet gedeeld met anderen. Jij bepaalt of je je deelname of de uitkomsten met iemand, zoals een werkgever en/of leidinggevende wilt delen. Onze adviseurs werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP beroepscode). De beroepscode heeft betrekking op de ethische basisprincipes: verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid als maatstaf om het gedrag van psychologen te kunnen beoordelen.

  Persoonlijk contact / Online

  Je mag zelf bepalen of je voor het ontwikkeladvies bij ons op kantoor wilt afspreken of on-line via onze ‘end-to-end-encrypte’ (veilige) videoverbinding waarvoor je niets hoeft te downloaden.

  Corona

  Wij hebben alle hygiëne-maatregelen getroffen in verband met Covid-19 om veilig te kunnen  werken.

  Gratis ontwikkeladvies subsidie-aanvraag

  Wij nemen het papierwerk voor het ontwikkeladvies voor je uit handen. Je hoeft je alleen maar aan te melden en je ontvangt van ons een bevestiging met alle informatie voor het ontwikkeladvies.

  gratis-ontwikkeladvies 2021 Arend-Jan van Essen Van Essen Groep

  Contactpersoon gratis ontwikkeladvies: Drs. Arend-Jan van Essen, Talent Consultant, erkend door NOLOC (Beroepsorganisatie Loopbaanprofessionals), FLOW (Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties),  Zilveren Kruis Achmea voor loopbaanonderzoek, burn out en herstel, telefoon 06 25 60 50 23, e-mail: info@vanessengroep.nlCurriculum Vitae.      

      gratis-ontwikkeladvies voor je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan Van Essen Groep - AchmeaVan Essen Groep Register Loopbaanprofessional

  Referenties

  Deelnemers aan eerdere trajecten spreken vaak hun waardering uit over onze betrokkenheid, professionaliteit en onze doelgerichte manier van werken. 

  WEER TOEKOMSTPLAN
  De loopbaan ontwikkeling advies – heb ik als 1 groot cadeau mogen ervaren. Arend-Jan is een bijzonder mooi mens, die op een heel open respectvolle wijze laat zien wat er allemaal nog meer mogelijk is. Arend-Jan maakt de andere kant zichtbaar, waar ik zelf niet op zou komen, zelf geen inzicht in had of bewustzijn van heb. Ik ben echt gezien. Arend-Jan geeft precies de juiste inzichten en huiswerk opdrachten, waar ik als persoon veel verder mee ben gekomen, dan ik ooit had durven dromen. Een prachtige inspiratiebron, wat mij altijd bij zal blijven en voor mij een groei en inzicht in bewustzijn tot veel meer heeft ingezet. Ik ben Arend-Jan heel dankbaar voor alles wat hij voor mij daarin heeft betekend, wat mij heeft ‘aan’ gezet om zelf stappen te durven ondernemen, voor mijn verdere toekomst betreft werk, groei en mogelijkheden. Compleet de andere kant op, wat echt mij past en waar ik echt blij van word. Ik heb weer een toekomstplan, waar ik ontzettend naar uitkijk. Dankbaar voor deze mooie inspiratie!

  Elle, 22 oktober 2020

  ECHTE TRANSFORMATIE
  Ik ben bij Arend-Jan gekomen om stappen te zetten in de manier waarop ik mij uit, meer in het moment te leven en daarmee mijn effectiviteit te vergoten. Nou, dat is gelukt! Ik heb de samenwerking met Arend-Jan als zeer prettig ervaren, waarbij ik zijn professionaliteit, oprechtheid en oog voor de persoon en situatie sterk waardeer. Ook is de inzet van zijn netwerk een groot pluspunt, evenals de interventies die daarmee mogelijk zijn. Aanrader!

  Lucien, 21 oktober 2020

   

  ARBEIDSGELUK!
  Na een lange periode van zoeken naar arbeidsgeluk heeft mijn (toenmalige) werkgever mij aan Arend-Jan gelinkt. Na een kwartier bij het intakegesprek was voor mij al duidelijk dat Arend-Jan wel weet waar hij het over heeft. Gedurende de coaching heeft hij mij geholpen om in te zien waar zowel mijn krachten als mindere kwaliteiten liggen. Hierdoor vielen voor mij veel puzzelstukjes op hun plaats. Wat ik als heel positief heb ervaren is dat Arend-Jan niet bang is om de hulp van andere coaches in te zetten als hij denkt dat daar betere resultaten mee behaald kunnen worden. Inmiddels heb ik mede door de gesprekken met Arend-Jan een baan gevonden waar ik weer met veel plezier naar toe ga.

  Mark, 24 juli 2020

  LOOPBAANTEST
  Na de loopbaan- en talententest te hebben gedaan, heb ik een gesprek gehad met Arend-Jan zodat hij mij van feedback kon voorzien over mijn resultaten. Arend-Jan heeft de resultaten objectief geanalyseerd, de resultaten verder toegelicht en gaf aanvullende informatie over de inhoud van de rapportage. De professionaliteit van Arend-Jan was heel duidelijk te zien, dit heb ik als heel prettig ervaren. Daarnaast heeft Arend-Jan in zeer korte tijd mijn persoonlijkheid omschreven. Tot slot was Arend-Jan eerlijk tegen mij en heeft ook wat adviezen en tips meegegeven. Dankjewel Arend-Jan voor dit gesprek, het is een aanrader! Ik wens Arend-Jan het allerbeste toe en misschien tot ziens.

  Groet, Yuli 24 juni 2020