Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met
+31 (0)30 75 14 273

  • Nederlands
  • Engels

Gratis Loopbaanadvies!

Geschreven op 07 February 2020 · Geen reacties

Medewerkers bij wooncorporaties dragen elk jaar 0,15% van hun brutosalaris af aan FLOW, het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (werkgevers betalen de andere helft). Het doel is het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van corporatiemedewerkers, zodat zij hun werk goed, gezond en gemotiveerd kunnen blijven doen. Daarvoor heeft FLOW tools, zoals persoonlijkheidstesten en platforms voor vacatures en werkervaringsplekken ingericht.

Kortom FLOW is een innovatieve, enthousiaste organisatie met mooie ambities, die op basis van hun ervaringen met loopbaanadviseurs een selectie heeft gemaakt met welke adviseurs zij verder willen. Toen ik de vraag kreeg of ik deel uit wilde maken van dit team heb ik van harte “ja gezegd”. De ontwikkelingsgerichte visie van FLOW spreekt me aan (medewerkers helpen hun werk met plezier te (blijven) doen, loopbaankeuzes te maken die passen bij hun talenten en opties binnen de corporaties en werken aan een goede balans werk-privé. Daar komt nog bij dat ik al heel veel jaren met voldoening FLOW-loopbaantrajecten verzorg!

Corporatiemedewerkers kunnen de “Loopbaanwijzer” doen. Je maakt dan een interessetest en een werk- en denkniveautest en kunt dan “gratis” (je hebt er al voor betaald) deelnemen aan 3 loopbaangesprekken bij een van de 25 adviseurs van je keuze (3-4 per regio). Op de site van FLOW kun je de foto’s en profielen vinden van de beschikbare adviseurs. Wanneer je een oriënterend gesprek wilt met een loopbaanadviseur hoef je geen testen te maken. Het spreekt voor zich dat de gesprekken een vertrouwelijk karakter hebben (NIP-Beroepscode).

Meer weten over wat ik als FLOW-adviseur voor je loopbaan kan betekenen? Neem dan contact op met Arend-Jan van Essen, Talent Consultant @Van Essen Groep, e-mail: aj@vanessengroep.nl, telefoon: 030 751 42 73.

Flow. Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Invitation to English native speakers

Geschreven op 12 August 2019 · Geen reacties

Would you like to take part in some (very) short films that will be used to help us assess people’s talents and assist them in their further development?

Our experience with assessment and development has taught us that getting people to participate in exercises based on real-life work situations can give them a deeper understanding of their talents and weaker points. We can then coach them to help them make more (effective) use of their talents in their work. Our philosophy is that it is more effective and motivating to invest in talents rather than to concentrate on trying to develop weaker points. It helps people to get more enjoyment out of their work and, maybe, even to decide that they are ready for the next step in their careers.

In order to be able to assess and develop our clients we have scripted some film scenarios for a number of typical work situations. Each scenario is designed to elicit behaviour indicative of various talents or competencies. This is where you come in.

We would like you to take part in a few film scenarios by speaking one or two simple sentences. The people we are coaching (you will not be in contact with them) will watch the films and we will use the way they react to your sentences to help them discover and develop their talents.

We have a professional team for the film shoots and we’ll be there to ensure that we all work together in a relaxed atmosphere to create some realistic work situations.

The filming will take place in Houten. The sessions will take about 1 to 1½ hours.

And, of course, we will express our appreciation of your participation in the form of a gift.

Contact information

So, please, if you are an English native speaker and would like to take part, contact Arend-Jan van Essen at: Telephone: 030 75 14273 / E-mail: info@vanessengroep.nl

 

Outplacement in 10 dagen

Geschreven op 05 August 2018 · Geen reacties

Outplacement in 10 dagen is voor medewerkers die vrijwillig of onvrijwillig vertrekken. Bij de laatste groep is voor aanvang van de 10-daagse vaak extra aandacht nodig om de pijnlijke ervaringen te verwerken. Wat de een ziet als een kans om weer opnieuw te beginnen, ervaart de ander als een bedreiging.

Voor wie?

Outplacementtrajecten zijn er in soorten en maten. Uiteindelijk gaat het om het rendement, een succesvolle ‘doorstart’ in een nieuwe loopbaan. Van Essen Groep heeft een programma ontwikkeld waarbij loopbaancoaches en recruiters met elkaar samenwerken om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Outplacement in 10 dagen is een intensief programma, speciaal ontwikkeld voor medewerkers die efficiënt met hun tijd en geld (transitievergoeding/sociaal plan) om willen gaan.

Doel

Outplacement in 10 dagen biedt medewerkers maatwerk bij het maken van een Persoonlijk Loopbaan Actieplan dat afgestemd is op hun mogelijkheden en ambities en kansen op de arbeidsmarkt:

1. Analyse en diagnose van sterke en zwakke kanten (wat zijn mijn kwaliteiten?)
2. Arbeidsmarktoriëntatie (welke loopbaan, rollen of functies passen bij mij?)
3. Arbeidsmarktbenadering vinden van een passende functie (hoe kom ik daar?)

TalentScan

Het traject Outplacement in 10 dagen start met een gedegen analyse van de kwaliteiten en ontwikkelpunten qua persoonlijkheid, capaciteiten en vaardigheden (wat heb ik te bieden?) Een heldere diagnose waarmee medewerkers aan de slag gaan om op basis van drijfveren, ambities en passies te ontdekken welke volgende loopbaanstap het beste bij hen past (wat wil ik?) Daarna komen de werving- en selectiespecialisten aan bod die hun ervaring vanuit het perspectief van de werkgever ter beschikking stellen. Met de loopbaanadviseurs gaat de medewerker aan de slag met Personal Branding (waar moeten ze mij voor hebben?).

Nederland en Zweden

In onze uitnodigende kantooromgeving in Houten gaan we aan de slag met de intake, de TalentScan en terugkomdag. De kern van het ontwikkelingsgerichte loopbaanprogramma Outplacement in 10 dagen vindt plaats in Zweden. De rust, ruimte en uitgestrekte natuur gebruiken wij als krachtige bron om afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken in Nederland. Dat helpt om te ontspannen, relativeren en een netwerk op te bouwen dat helpt bij het vinden van een nieuwe (loop)baan. De inspirerende omgeving helpt om te focussen en keuzes te maken waarbij zowel het hoofd als het hart invloed hebben op het maken van de persoonlijke actieplannen. Na afloop van Outplacement in 10 dagen ondersteunen onze adviseurs de deelnemers met on-line coaching en advies. De loopbaanprofessionals van de Van Essen Groep zijn gedreven om het beste uit de medewerkers te halen. Daarbij past een persoonlijk betrokken en doelgerichte benadering!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op met drs. Arend-Jan van Essen voor een oriënterend gesprek, tel. 030 75 14 273 of email naar: info@vanessengroep.nl

Doe de Talententest

Geschreven op 21 July 2018 · Geen reacties

De gratis talententest is een krachtig hulpmiddel om met een loopbaanprofessional in gesprek te gaan over keuzes in je werk en loopbaan. De uitslag geeft inzicht in hoe je je kwaliteiten en eigenschappen op dít moment beoordeelt. Wat je op dít moment in een bepaalde volgorde belangrijk vindt in je werk.

PLEZIER IN JE WERK

Onze visie achter de gratis talententest is dat je je tijd en energie vooral investeert waar je goed in bent en waarin je nog beter in wilt worden!

Het doel van de gratis talententest is om te onderzoeken welke werkomstandigheden je gelukkig maken en bijdragen aan plezier in je werk. In de talententest worden eigenschappen getoetst die aangeven hoe je over jezelf denkt en bruikbaar zijn in je werksituatie.

BEROEPSCODE

De gratis talententest adviseurs van de Van Essen Groep houden zich aan de beroepscode van het NIP. Nederlands Instituut van Psychologen. De beroepscode heeft betrekking op de ethische basisprincipes: verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid. Een belangrijke maatstaf om het gedrag van psychologen te kunnen beoordelen.

GRATIS ADVIES

Elke 25 ste gebruiker van de gratis talententest ontvangt een een gratis feedbackgesprek van een uur om de resultaten en vragen over je loopbaan te bespreken. Voor een kennismaking en feedback over de gratis talententest: contactinformatie (ook voor een uitleg van je scores).

AAN DE SLAG

Het maken van de gratis talententest neemt ongeveer 15 minuten van je tijd. Er is geen tijdslimiet. Denk niet te lang na over wat je wilt antwoorden en vertrouw op het eerste antwoord dat je spontaan te binnen schiet. Na afloop van de talententest krijg je de uitslag meteen in je mailbox met een uitleg van je scores.

Waar werk je binnenkort?

Geschreven op 22 August 2017 · Geen reacties

Loopbaandag Houten 28 oktober 2017 (3de editie)

“Wat een cadeautje deze loopbaandag! Inspirerende workshops van gedreven professionals die er alles aan doen om jou zoveel mogelijk mee te geven op gebied van jouw talenten (en beperkingen) en positionering op de arbeidsmarkt”, Kitty B.”

Lees verder…

Met je team naar Zweden?

Geschreven op 13 May 2017 · Geen reacties

Teamontwikkeling – Workshops Zweden

Wij organiseren voor teams programma’s waarbij wij ruimte voor ontspanning en vrije tijd combineren met het werken aan zakelijke doelen. Persoonlijke ontwikkeling en het optimaal benutten van elkaars kwaliteiten. Een hecht team presteert beter!

Geniet van de rust en ruimte en realiseer zakelijke doelen!

Lees verder…

Levenslessen van Saar!

Geschreven op 07 May 2017 · Geen reacties

Laat je adviseren door je hond (ook als je geen labradoodle hebt…)

Doe dutjes en rek je altijd uit voordat je opstaat.

Loop, speel en stoei dagelijks.

Laat nooit de kans op een plezierritje of een joyride aan je voorbijgaan.

Geef jezelf de ervaring van verse lucht en de wind in je gezicht als pure extase.

Eet met vreugde en enthousiasme.

Wees trouw.

Lees verder…

Het aftellen is begonnen….

Geschreven op 28 April 2017 · Geen reacties

Nog een half jaar tot de 3de editie van de Loopbaandag Houten!

De inspiratiedag waarop een team van 16 professionals hun kennis en ervaring ter beschikking stellen om mensen te helpen met vragen over hun loopbaan en werk.

Lees verder…

Brrrrr wat koud!

Geschreven op 23 December 2016 · Geen reacties

Mensen die mij kennen weten dat ik enthousiast ben over Zweden. Ik voel me er thuis en geniet van de ruimte, vrijheid en stilte die daar nog ‘hoorbaar’ is. In deze tijd van het jaar zijn de dagen kort en is het een mooie periode om het in huis extra gezellig te maken en kaarsen te branden. Lees verder…

Inspirerende Loopbaandag Houten

Geschreven op 20 October 2016 · Geen reacties

Er heerste een warme, betrokken sfeer en er liepen veel blije mensen rond. Voor wie dat wilde was er van alles te doen: je kon intekenen bij een van de 6 loopbaancoaches, een tafelopstelling doen, je CV laten checken bij recruiters, workshops volgen over solliciteren, kleding- en stijladvies, werken met plezier door een opgeruimde mailbox en met Personal Branding aan de slag gaan.

Lees verder…