Logo Van Essen Groep
Neem vrijblijvend contact op met +31 (0)30 75 14 273

Loopbaantest: jouw koers

Loopbaantest: jouw geheim voor succes (Schein)

Deze loopbaantest is een van de instrumenten die de Van Essen Groep gebruikt om mensen te helpen bij het maken van loopbaankeuzes die passen bij hun capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden. Als je overweegt van baan te veranderen is het belangrijk om te weten welke loopbaanwaarden belangrijk voor je zijn. Die waarden zijn je loopbaanankers of carrièreankers. Een loopbaananker geeft in eenvoudige termen weer wat voor jou belangrijk is in je werk. Het dient als een checklist van drijfveren waaraan je loopbaankeuze getoetst kan worden. De loopbaantest van de Van Essen Groep is gebaseerd op het gedachtegoed van Edgar Schein.

Door de vragenlijst in te vullen kun je inzicht krijgen in je loopbaanwaarden. Daarmee heb je een checklist van je drijfveren die je kan helpen bij het beoordelen van vacatures en loopbaanopties. Je kunt daarmee zelf een loopbaanplan opstellen of advies vragen over de resultaten van de loopbaantest aan adviseurs van de Van Essen Groep.

Het maken van de loopbaantest is vaak een mooie basis om je bewust te worden van je kwaliteiten en om meer rendement uit je talent te halen. De loopbaantest kan je helpen om keuzes te maken die bij je passen en je helpen bij plezier en succes in je werk.

Aan de slag

De loopbaantest bestaat uit 36 vragen. Elke vraag bevat twee stellingen. Het is de bedoeling dat je per vraag kiest welke van de twee stellingen het meest overeenkomt met wat je belangrijk vindt, ook wanneer geen van beide stellingen uit de loopbaantest jouw mening weerspiegelt.

Voorbeeld
Stel dat je een hekel hebt aan het werken met machines en computers en je krijgt de volgende twee stellingen voorgelegd:

  1. Ik werk het liefst met computers
  2. Ik werk het liefst met machines

Ook wanneer geen van beide stellingen goed bij je past, moet je toch een keuze maken. Ga na welke van de twee stellingen het beste bij je past en vink die aan.

Klik op de button hieronder om de loopbaantest te starten. Wanneer je na afloop van de loopbaantest je naam en e-mailadres invult, dan ontvang je van ons een overzicht met de testresultaten. Veel succes!

Wanneer je de loopbaantest hebt gemaakt kun je een nadere uitleg (weblink) krijgen en vragen om de consequenties van je keuzes goed te kunnen doordenken. Dat is wat extra werk, maar dan kun je er meer ‘uit halen’.

Gratis advies

Elke 25 ste deelnemer ontvangt een uitnodiging voor een gratis feedbackgesprek van circa 1 uur om de resultaten en vragen over je loopbaan te bespreken. Voor feedback: contactinformatie.

P.S.: De scores op de loopbaantest zeggen niets over waar je goed of slecht in bent, maar wel wat je in welke volgorde belangrijk vindt in je werk. De test is een krachtig hulpmiddel om met een loopbaanprofessional in gesprek te gaan over keuzes in je werk en loopbaan.

Start de loopbaantest

Vragenlijst

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36

Benieuwd naar de uitkomsten?

Bent u benieuwd op welke loopbaanwaarden u het beste heeft gescoord? Vul dan hieronder uw e-mailadres in en u ontvangt uw uitkomsten in een pdf formaat per mail.

Van Essen Groep

Loopbaantest

Van Essen Groep

Beste [naam],

Op [datum] heb je een loopbaantest gemaakt op de website van de Van Essen Groep.

Hieronder vind je je scores op de 9 loopbaanankers met een toelichting op de betekenis hiervan. De resultaten laten zien welke loopbaanankers je de meeste punten hebt gegeven (groen) en welke de minste (rood). De hoogste scores geven een indicatie van wat je het meest belangrijk vindt in je werk.

Met vriendelijke groet,
Arend-Jan van Essen
Talent Consultant
(030 75 14 273)

Uitkomsten loopbaantest

Loopbaanwaarde Score Betekenis
A Materiële beloning Belang dat je hecht aan een hoog inkomen, materialisme.
B Macht en invloed Verlangen om andere mensen en gebeurtenissen te kunnen leiden of beïnvloeden.
C Persoonlijke normen en waarden Waar je voor staat, uiten en naleven.
D Specialisme Ergens heel goed in willen zijn.
E Creativiteit Produceren van nieuwe ideeën of producten, vernieuwend bezig zijn.
F Sociale contacten Gezelligheid en vriendschap.
G Autonomie Onafhankelijkheid en zelf beslissingen kunnen nemen.
H Zekerheid Lange termijn zekerheid is belangrijk voor veel mensen. Bij lange termijn zekerheid kan je denken aan een pensioen, vast inkomen en eigen huis waar je lang in kan blijven wonen.
I Aanzien en status Indruk of aanzien is een belangrijke drijfveer, bijvoorbeeld via geld of een specialisatie die dan als middel dienen.

Klik hier voor een meer uitgebreide toelichting op je scores en/of e-mail ons voor persoonlijk advies.
Van Essen Groep · Meidoornkade 22 · 3992 AE Houten
+31 (0)30 75 14 273 · +31 (0)6 25 60 50 23 · info@vanessengroep.nl · www.vanessengroep.nl

 

 

 

Bedankt voor het invullen. U ontvangt de resultaten van de test zo dadelijk per mail.